Ansök om snabblån online – så fungerar det

Snabblån är numera en av de vanligaste lånetyperna. Med ett snabblån kan du snabbt och enkelt få loss kontanter när det ekar tomt i plånboken eller på lönekontot. Det är enkelt att ansöka om snabblån, framför allt eftersom du kan ansöka direkt på nätet och även få besked direkt online. Så här gör du för att ansöka om snabblån online.

Hitta en bra långivare

Marknaden för snabblån är inte alls lika homogen som marknaden för exempelvis bolån. Det finns upp emot 100 företag som erbjuder snabblån och erbjudandena kan spreta mycket. Första steget är alltså att hitta en långivare som dels erbjuder lån i den storleksordningen du önskar, och dels erbjuder förmånliga priser och villkor. För att jämföra priser kan du använda den effektiva årsräntan som jämförelsetal. Var också noga med att läsa villkoren så att du vet precis vilka rättigheter och skyldigheter du har när du ingår låneavtalet.

Ansök om snabblån online

De flesta långivare inom snabblån har bra webbplatser med tydlig information om precis hur du ska gå tillväga för att ta ett snabblån. Normalt består ansökningsprocessen av två steg. Först ska du ange lånebelopp och låneperiod. Hos en del långivare har du stor valfrihet, medan du hos andra långivare bara har ett par färdiga lösningar att välja mellan. Därefter ska du identifiera dig så att långivaren vet att det verkligen är du som ansöker om lånet. Identifieringen kan ske på flera sätt. Vanligt är att du signerar din ansökan med e-legitimation, men en del långivare sköter kontrollen via telefon. Du blir helt enkelt uppringd och svara på några kompletterande frågor.

När långivaren har dina uppgifter görs en kontroll av din ekonomi för att se om du har kapaciteten att betala tillbaka lånet tillsammans med räntor och eventuella avgifter. Blir din ansökan godkänd sker utbetalningen av lånet mycket skyndsamt. Ibland tar överföringen bara några timmar.

Snabblån online

Snabblån är en högkostnadskredit Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
​ 

 Låna 1 000 till 30 000kr  Längd: 1 till 12 månader  >> Läs mer här!
 Låna 1 000 till 45 000kr  Längd: 1 till 46 månader  >> Läs mer här!
 Låna 5 000 till 25 000kr   Längd: 1 till 5 år  >> Läs mer här!