Snabblån så gör du

Ett snabblån är tänkt att vara ett lån att användas när det är tomt i plånboken och du har en räkning eller annan utgift som du inte får missa. Snabblånet kan även användas för viss konsumtion, men då bör det inte vara konsumtion som inte kan vänta ett tag. Det här är givetvis bara allmänna förhållningsregler, men i grund och botten är det oklokt att låna till konsumtion som inte är absolut nödvändig. Detta gäller oavsett vilken typ av lån du tar.

Jämför snabblån

Låna 10 000 till 600 000kr Längd: 1 till 15 år >> Läs mer här!
Låna 5 000 till 600 000kr Längd: 1 till 12 år >> Läs mer här!
Låna 10 000 till 500 000kr Längd: 1 till 15 år >> Läs mer här!

Använd snabblån optimalt

För att använda snabblån optimalt, oavsett syfte med lånet, är det smart att utnyttja erbjudanden. Många av de största aktörerna inom snabblån har stående erbjudanden om lån helt utan avgifter och andra kostnader. Med sådana erbjudanden kan du, för det första lånet du tar, låna flera tusen kronor utan någon som helst kostnad. Ser du bara till att betala i tid har du fått ett helt gratis lån. Blir du sen med betalningen tillkommer dock sedvanliga avgifter och kostnadsräntor.

Det kan vara klokt att notera vilka långivare som erbjuder gratis lån. Nästa gång det är ebb i kassan kan du då besöka någon av dessa långivare direkt. Skulle det krisa sig ytterligare en gång är det bara att kontakta nästa långivare på listan.

Tänk på det här!

Ett snabblån löper med hög ränta och om du inte betalar fakturan för lånet i tid kan du drabbas av en mängd extra kostnader, precis som för vanliga räkningar. Om du blir sen med en betalning är det mycket oklokt att ta ett ytterligare snabblån för att betala det tidigare. Risken blir då att du får ytterligare ett obetalt lån, vilket leder till ännu fler kostnader. Ett bra tips är att välja en långivare som låter dig förlänga din låneperiod med en eller två månader, utan någon extra kostnad än räntan och eventuellt en extra administrationsavgift.